Back to overview
Decruy NV

In-house tube and flatbed laser give DS Units (BE) flexibility it needed

Bannerformaat nieuwe website

Decruy NV uit Houthulst is een gevestigde waarde in West-Vlaamse meubel- en houtsector. Met meer dan 45 jaar ervaring is de firma toeleverancier voor de meubel- en vloerindustrie, de doe-het-zelf zaak en interieurbouwers. Decruy is gespecialiseerd in het vervaardigen van lade- en meubel profielen, afwerkingslijsten voor vloerbekleding, plafondpanelen, traprenovatie en gemonteerde lades voor de interieurbouwer.

Maatwerk als succesformule

Instapklaar geleverd, makkelijk te transporteren (wegens het lichte gewicht), mobiel én betaalbaar... Het is maar een willekeurige greep uit de vele voordelen van containerunits. En de mogelijke toepassingen blijken al even divers als de troeven, gaande van kantoorgebouwen over ziekenhuizen en bouwwerven tot en met woonzorgunits. Geen wonder dat DS Units zulke indrukwekkende cijfers kan voorleggen. De groei lijkt niet te stuiten. Hoewel men vertrekt van standaarden, monden de meeste projecten toch uit in maatwerk. "Het feit dat we daar zo makkelijk van afwijken, onderscheidt ons van de collega’s", legt bestuurder Sam Heyvaert uit. Hij licht daarmee een tipje van de sluier achter de succesformule.

Het bedrijf levert sleutel op de deur, van A tot Z. De engineering en het ontwerp staan daarbij logischerwijze aan het begin van het proces. Daarna volgt de uitvoering, wat wil zeggen het snijden, slijpen, lassen, lakken en assembleren. Als derde stap is het de beurt aan de binnenafwerking, met onder meer het sanitaire en elektrische gedeelte. Zodra dat allemaal achter de rug is en de containerunits op transport kunnen, komen de voordelen van containerunits pas echt aan de oppervlakte, want de plaatsing en oplevering nemen nog geen dag in beslag. Ook die service biedt DS Units in samenwerking met DS Construct aan.

IMG 6755

Fiber buislaser met high-end 3kW laserbron

Voor de buislaser viel de keuze op de HACO HSG R7024, een machine geschikt voor het snijden van buizen met een diameter van 20 tot 240 mm (of 20 x 20 mm tot 240 x 240 mm voor vierkante buizen). Het exemplaar bij DS Units beschikt over een 3kW-fiberlaserbron van Raycus, de nummer 1 in China.

Verder is de buislaser uitgerust met een bundellader voor een automatische belading van gesloten profielen in lengtes variërend tussen 3.600 en 6.500 mm en een totaalgewicht van maximaal 3.000 kg. Open profielen zoals U- en I-stukken kunnen manueel of semimanueel worden geladen.

DS Units HACO tubelaser
HACO HFLA flatbedlaser

CNC chucks reduce the risk of collision to an absolute minimum

In addition to the general specifications, mention should also be made of the three chucks. These deserve a special mention, as they are fully digitally controlled. This means that the clamping pressure is adapted in real time and fully automatically to the material, diameter and thickness of the tube. This reduces the risk of collision to an absolute minimum. Deformations of the profiles are also avoided. "The fact that there are three of them offers the great additional advantage that tubes can be reworked and thus machined along their entire length, without cutting loss and across the entire diameter range. This quickly saves 150 to 200 mm of expensive material", explains Andy Raedt, Product Manager at HACO.

TTN-nesting for offline programming

At DS Units, programming is done offline. This is achieved by using TTN-nesting, an add-on module for Solidworks that allows assemblies to be processed and separated for optimum nesting. The software is capable of handling graphics, and features common functions such as lead addition, path compensation, micro-connections and parallel connection paths. In addition, the software is able to improve the processing of machining traces on steel corners and grooves, among others.

Investering biedt rust en zekerheid

Met de investering in de twee snijmachines heeft DS Units een belangrijke nieuwe stap gezet in de uitbouw van de eigen productiecapaciteit om zichzelf zo meer flexibiliteit te geven. "HACO hebben we gekozen vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding. Ze staan ook in voor de volledige service en onderhoud. Dat biedt rust en zekerheid", sluit Sam Heyvaert af

Wil je te weten komen hoe HACO jouw bedrijf kan helpen in de optimalisatie van je productie? Neem contact met ons op! 

Contact

Naam
Geïnteresseerd in:
Selecteer een afdeling:
Machine informatie
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.