Back to overview
Decruy NV

Decruy NV werkt snel op maat dankzij HACO

Decruy N Vbanner

Decruy NV uit Houthulst is een gevestigde waarde in West-Vlaamse meubel- en houtsector. Met meer dan 45 jaar ervaring is de firma toeleverancier voor de meubel- en vloerindustrie, de doe-het-zelf zaak en interieurbouwers. Decruy is gespecialiseerd in het vervaardigen van lade- en meubel profielen, afwerkingslijsten voor vloerbekleding, plafondpanelen, traprenovatie en gemonteerde lades voor de interieurbouwer.

Lades op maat 

“Binnen onze firma hebben we een afdeling ‘Decruy Drawer concepts’ die gespecialiseerd is in maken van lades op maat” vertelt Frederik Decruy. Hier verzorgen ze het maatwerk van lades voor schrijnwerkers en interieurbouwers. Maar maatwerk op industriële schaal vraagt wel om de nodige efficiëntie en flexibiliteit. De uitdaging is dat geen enkel stuk hetzelfde is. “We hadden een flexibele oplossing nodig om meubelpanelen stuk per stuk van boringen en groeven te voorzien”. Daarom ging Decruy NV op zoek naar een nieuwe boormachine en kwamen ze bij ons terecht.

Decruy Nvmachine2

Biesse Brema Eko 2.2 

Bij het kiezen van een nieuwe boormachine waren er enkele vereisten. “Wanneer geen enkel stuk hetzelfde is, moet je over een machine beschikken die snel kan schakelen”. Een machine die snel en vooral eenvoudig in te stellen is. Bovendien moet alles CAD/CAM gestuurd kunnen worden zodat het traject van bestelling tot vervaardigen zo efficiënt mogelijk kan verlopen. Om deze redenen kon HACO Trading de Biesse Brema Eko 2.2 voorstellen als oplossing voor hun uitdagingen. Een state of the art boormachine die snel ingesteld kan worden maar tegelijk ook heel nauwkeurig kan werken.

Met deze nieuwe machine kunnen ze bij Decruy Drawer concepts vandaag kleine seriegroottes efficiënt vervaardigen. Daarnaast is er meer flexibiliteit in de productie. Ook zijn ze in de fabriek in Houthulst nu in staat om heel kleine onderdelen te vervaardigen, wat vroeger voor problemen leidde. “Het laat ons toe om sneller en efficiënter bepaalde onderdelen klaar te krijgen”.

Decruy Nv

Nog een machine toegevoegd aan het machinepark

“Het is niet de eerste keer dat we een machine kopen via Haco Trading” vertelt Frederik. Decruy Nv had al CNC-machines van Biesse aangekocht bij HACO Trading. “Aangezien we dit merk al kennen en vertrouwen hebben we de stap gezet om via HACO Trading nog een extra machine van Biesse toe te voegen aan ons machinepark”.