Back to overview
News

Concept 350: De krachtige standaardmachine!

10 November 2023
Concept350 HACO news bannerjpg

HACO verdeelt naast CNC-houtbewerkingsmachines, ook standaardmachines zoals vlakbanken of vlakvandiktebanken. Je kan bij HACO terecht voor de aankoop en installatie van allerlei verschillende modellen en verschillende merken. Met jarenlange expertise, staat het team elke klant bij in de zoektocht naar de meest geschikte machine. In dit artikel vertellen we wat meer over een van de meest performante standaardmachine: de Concept 350 van Fimal.

Uitgebreid aanbod standaardmachines

Fimal is een toonaangevend merk in de houtbewerkingsindustrie, met een uitgebreid assortiment aan standaardmachines. Of je nu op zoek bent naar een instapmodel of een machine van het hogere segment, Fimal heeft een machine die precies bij jouw behoeften past. De machines zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en specificaties, zodat je precies kunt kiezen wat jij nodig hebt.

Flexibele én precieze semi-opdeelzaag

Een van de meest gekende machines van Fimal, is de Concept 350. Deze semi opdeelzaag combineert krachtige prestaties met een gebruiksvriendelijke interface, waardoor het ideaal is voor zowel beginners als ervaren operators. Ten opzichte van een klassieke opdeelzaag neemt deze hybride versie minder plaats in beslag én kan het, dankzij een drukbalk en kantelbare zaag, toch onder een hoek zagen. Met deze machine zijn er  heel wat bewerkingsmogelijkheden, waardoor je een breed scala aan materialen kunt bewerken. Daarnaast is deze semi opdeelzaag uitgerust met geavanceerde componenten en technologieën, waardoor het in staat is om de meest complexe bewerkingen met absolute precisie uit te voeren.

3standaardmachine concept350

Veilig en accuraat werken dankzij drukbalk

Deze semi opdeelzaag staat gekend om zijn veiligheid en accuraatheid. Dat is duidelijk te merken aan het design van de machine, want de volledige zaagzone is afgeschermd door een bovenliggende drukbalk. Dit zorgt ervoor dat de handen nooit aan het zaagblad kunnen. Maar de drukbalk zorgt niet alleen voor meer veiligheid, het zorgt ook voor een betere stabiliteit van het werkstuk. Door de bevestiging van het werkstuk wordt er precieze en exacte zaagsnede gesneden.

2standaardmachines Concept350

Efficiënt zagen

De Concept 350 is uitgerust met een uitleessysteem. De laser berekent de positie en lengte van het werkstuk en zorgt ervoor dat de zaag automatisch in de buurt van het uiteinde geplaatst wordt, zodat je veel sneller kan werken en tijd bespaart. Ook kan je gemakkelijk de diepte van de groef of de zaagsnede aanpassen zonder de deur van het zaagblad te moeten openen. Bovendien zorgt de drukbalk voor bevestiging van de werkstukken, waardoor je meerdere stukken op hetzelfde moment kan bewerken.

4 standaardmachine concept350laser

Fimal biedt ook andere krachtige standaardmachines aan die geschikt zijn voor verschillende bewerkingen. Samen met het team van experten, zoekt HACO de meest geschikte machine uit voor al jouw behoeften en noden.